zaterdag 10 juli 2010

'Pure C aanwinst voor Westhoek'

'Helemaal duizelig van de liflafjes zijn we,' lachte de dame. Speciaal kwamen ze mij verslag doen van hun ervaring: maanden geleden geboekt en eindelijk konden ze eten bij het veelbesproken restaurant Pure C, van de Sluise topkok Sergio Herman. Herman, eigenaar van het driesterrenrestaurant Oud Sluis, opende onlangs de brasserie op de tweede etage van het Strandhotel in Cadzand-Bad. Een kleine locale hype. Toeristen die denken: leuk - even proberen grijpen mooi mis: de tafels zijn maanden vooruit volgeboekt, zowel voor lunch als diner.



'Het is mijn moederdagcadeautje,'lacht de vrouw. 'Gekregen van mijn gezin. In mei dus. De eerste datum dat we terecht konden was 9 juli.
Ze ging er eten met man en twee kinderen, jongens van 9 en 10 jaar. Aanrader voor een gezin?
'De jongens vonden het best, ze hoefden niet van de menukaart te eten; voor hen was er een kinderkaart en ze konden hamburger bestellen in plaats van oesters en zalm. En er is een speelkamer.'
'Maar ze zijn verwend, ze klaagde meteen dat de play station niet genoeg spellen had, dat de kleurplaat die ze van het restaurant kregen te kinderachtig was... Maar uiteindelijk hebben ze zich toch vermaakt,' vult vader aan.

Dat moest ook wel want het gezin moest behoorlijk lang wachten tussen voor- en hoofdgerecht. 'Jammer, vindt de vrouw. Leuk lunchen vind ik enig, maar het hoeft ook weer geen uren te duren. De wachttijd bedroeg meer dan een half uur tussen de gerechten.
De jongens waren tevredener geweest met een tosti op het strand, maar we konden ze probleemloos meenemen, ze waren ook blij met die hamburgers want ze waren voorbereid op ingewikkeld met mes en vork moeilijk eten.

En het eten beviel? 'Nou en of. Ze kunnen er waanzinnig koken, dat staat vast. We bestelden een plateau met liflafjes vooraf en die waren onweerstaanbaar lekker.
Daarna bestelde ik een vegetarisch gerecht, dat bestaat uit allerlei groenteschoteltjes, en ik heb nog nooit zulke lekkere groente gegeten. Een van de gerechtjes was gado gado. toen de serveerster dat zei voelde ik een lichte teleurstelling: gado gado eet ik wel bij tijdgebrek door de week... Maar wat ik voorgeschoteld kreeg had niets te maken met de gado gado die ik kende.

Haar man: Ik had rib-eye. Fantastisch klaargemaakt, ik zou nooit zoals mijn vrouw voor veel geld gaan eten en dan zes bakjes groente eten. Ik wil dan vlees of vis. Het was behoorlijk veel, niet zo'n culinair niemendalletje, ze heeft er nog stiekem van meegesnoept. Nee, omgekeerd ik niet van haar groenten. Geef mij maar een flinke byte.'

Aanrader dus?
'Toen ik om een stamper vroeg voor de citroen in de spa, kreeg ik een bekertje met prikkertjes. Verkeerd begrepen, zei een piepjonge charmante Belgische ober. Later bleken ze geen stampers te hebben. Is misschien ook niet culinair: je citroen door de frisdrank mengen met grof geweld...'

En: 'De muziek is absoluut verschrikkelijk. Een soort dreun waar je echt niet lekker van wordt. We hadden gelezen dat de muziek 'iets harder' is omdat dat een lossere sfeer zou bieden, maar we dachten: zet dan wat leukers op dan deze monotone stampherrie... En na verloop van tijd herhaalde het bandje zich ook weer: het eerste nummer, toen we binnenkwamen, herhaalde zich tijdens het hoofdgerecht.

Het interieur is ok. helemaal 'puur' met houten boomstronken, witte tafels die op ruimteschepen lijken en een terras met ligbedden en haardvuren.



Conclusie: 'We gaan de liflafjes op het terras nog weleens proberen,'zei de vrouw. Op het terras kun je niet lunchen, maar wel allerlei hapjes bestellen die ook kunnen tellen als lunch. Dat wisten we niet, anders hadden we dat misschien eerst uitgeprobeerd. Daar kun je namelijk gewoon zitten zonder te reserveren... En je zit ook nog lekker buiten, zonder de muziek. En die hapjes komen uit diezelfde geweldige keuken.
Van de winter gaan we misschien nog eens. Wild eten ofzo. Want in de wijde omtrek kun je niet ZO lekker eten. Bij elkaar is Pure C echt een aanwinst voor de Westhoek.'

5 opmerkingen:

  1. Ga eens eten bij Etablissement 1880 eten in Groede. Je mag blij zijn als je na de maaltijd nog vingers hebt, want die eet je daar bij het diner op.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn informanten hadden daar inderdaad al eens gegeten. Maar daar hadden ze geen 'oplossing' voor kinderen...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik heb ook gegeten bij Pure C. Super lekker. Wij vonden de muziek niet te hard. Misschien zat je onder de boxen? Gerda

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Geldsmijterij vind ik het. Weet je wat het kost bij Pure C? Zal ik jou in het Zwin eens komen vertellen waar je lekker EN betaalbaar kan eten??? Anneke de Witte

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Prachtige zaak, en is een vorm van nieuwe muziek die ze hier draaien, Moderen...Lounge...Mij stoorde het niet, enigzins rustgevend zelfs

    BeantwoordenVerwijderen