zaterdag 24 juli 2010

Kwallen en het falen van KPN

Noem jezelf godin, en je krijgt me daar macht! Allereerst ontwikkel ik mijzelf tot regionale klachtenontvanger. Waarover later meer. Tevens lijk ik op een regionale vraagbaak. Om daarmee te beginnen, per mail (zwingodin@live.nl) ontving ik de volgende vraag:
- waarom zijn er de afgelopen weken zoveel kwallen in het Zwin? Ik wist geen antwoord. Ik twitter en blog, maar ben geen weekdierdeskundige. Meestal zijn er veel kwallen met oostenwind. Maar er woei afgelopen week toch ook gedurig een zuidwester en zelfs even een noordwester. En inderdaad spoelde de ene kwal na de andere aan.
Antwoord graag mailen, zwingodin is ook erg benieuwd.

Dan de klacht. Alweer en opnieuw: het telefonisch (mobiel) bereik. De toorn gaat voraal over KPN. Heb tientallen klachten ontvangen. Over: geen bereik op de kustcampings. Geen bereik op het strand. Geen bereik bij de kitesurfschool, geen bereik bij de catamaranschool (en daar zou het toch fijn zijn om per mobiel internet wint en getijde te controleren...). Ik hoorde zelfs op de dijk achter me mensen schelden: ze dachten te skypen met hun iphone, maar mooi niet, kpn vindt het welletjes en laat deze mooie streek aan de belgische providers over. Een mevrouw was gedwongen driehonderd meter naast haar caravan te gaan zitten om een noodzakelijk gesprek te voeren, daar had ze één streepje, en het regende verdorie ook nog.

Ook ontving ik per mail (zwingodin@live.nl) de volgende mail:

Beste Zwingodin, als je belt met KPN, dan zeggen ze dat ze geen klachten over het gebied Zeeuws Vlaanderen krijgen. Dat terwijl ik geregeld bel en geregeld klaag. Ik betaal voor een 'supersnel mobiel internetabonnement' maar er is geen doorkomen aan. Ook velen in mijn omgeving klagen, zowel qua telefoonbereik als qua mobiel internet. Uiteindelijk heb ik op de site voor 'netwerksignalering' enige tijd geleden geklaagd. De volgende mail kreeg ik retour.

Onlangs maakte u via de site voor Netwerksignalering melding van een probleem met de mobiele netwerkdekking van KPN. Onze technisch specialisten hebben uw melding onderzocht. Helaas kunnen wij het probleem op dit moment niet verhelpen.
Zoals u van ons mag verwachten doen wij er alles aan ons netwerk constant te verbeteren.
KPN heeft een nieuwe umts mast gepland in Cadzand. Vanaf de tweede helft van 2010 zou er verbetering in de bedekking moeten optreden.
Uiteraard zullen we de locatie van uw melding blijven volgen. Wij hopen dat u uw klachten aan ons blijft melden.

De tweede helft van 2010 lijkt me ingegaan en ik zou toch verbaasd zijn als die mast er is. Waar zou die dan moeten zijn en waarom werkt het dan nu nog niet?

Zwingodin is nogal verbaasd. Want het schijnt dat de provincie geld uitgeeft om mensen te verleiden in deze regio te gaan wonen... KPN sponsoren dan maar?

De tragiek is dat ik zelf als modern kunstwerk dat social media gebruikt ook nogal afhankelijk ben van mijn mobiel... Zonder mobiel geen 'social media kunstwerk'. En ik kan u verzekeren dat ik absoluut mijn bestaansrecht zou verliezen zonder wifi.... Op mijn plek al helemaal geen umts...

Beste zwinbezoekers, stuurt u uw klachten over bereik in mijn omgeving in elk geval in cc naar zwingodin@live.nl.

Overigens sprak ik een zeer tevreden Belg, die voor mijn Nederlandse neus fijn op zijn eigen belgische netwerk zat te twitteren...

4 opmerkingen:

 1. Kwallen? Je weet toch dat de Duitsers gewoon ook nu vakantie hebben, wat surf je dan nog. Over een paar weken is het probleem opgelost.
  Gisteren werd ik op straat door een Duitser aangesproken: "Wo ist der(kan ook die of das geweest zij)Aldi?'Niets geen goedendag, of mag ik wat vragen, het was een commando, jawohl. Ik heb hem in mijn beste Duits richting Lidl gestuurd, voelt hij zich toch nog thuis en zal hij niet snappen waarom die domme Nederlander het woord Aldi niet verstaat.
  Onlangs stond er een Duitser midden op het fietspad geparkeerd, terwijl er in de berm voeldoende ruimte was. Kom ik daar op mijn snorscooter aangetuft, zie ik dat de man zijn kroost en troost laat uitstappen. Ben ik beleefd om te waarschuwen met mijn claxon: 'Pas op, ik kom er langs dus stap niet voor dat enorme Piagiomonster!' Vrouw en kinderen stonden al aan de kant, stapt pa midden voor mijn wiel, doelbewust. Hij houdt mij tegen en begint daar een tirade te houden. De strekking, inclusief de nodige scheldwoorden, was dat ik mij rustig moest houden en vooral rustig moest rijden en niet zo'n snelheidsduivel moest zijn. Ik voelde mij net een gevallen Hells Angel op mijn snorscootertje. Het Schwein dat van een goed bedoelende mug een olifant maakte.
  Ze zijn wel aardig soms, vooral die verdwaalde Duitsers in Albert Heijn, ze drijven hun hele kudde op, op zoek naar herkenbare producten in de schappen en dat alles onder groot gemor en tirades. Ze vragen niet of ze even voor mogen bij de kasse, met een afgeladen kar, terwijl jij daar met je pak melk staat, ze wurmen zich er zo voor en gunnen je geen blik waardig. Ik heb daar begrip voor, ze willen weer graag naar het strand. Kwallen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Lieber Karl,
  Gezien het gebruik van een snorfiets zul je de Tweede Wereldoorlog wel meegemaakt hebben.
  Dat verklaart de reactie op de terechte vraag hoe het komt dat er zoveel kwallen op de kust aangespoeld zijn. Een antwoord is moeilijk te geven. Er spoelen op dit moment meer kwallen dan normaal aan simpelweg omdat er ook veel meer in zee voorkomen dan voorheen.
  Hoe dat komt weten zelfs de geleerden niet.
  Verstoring van ons ecosysteem? Al kleine tekenen dat er met ons milieu iets niet in de haak is? Heeft de opwarming van ons zeewater er iets mee te maken? Te vroeg om op te antwoorden, maar wel om in de gaten te houden.
  En dan die Duitsers? Wat is er mis mee?
  Wel eens Nederlanders in het buitenland meegemaakt?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Volgens mij hebben die kwallen iets met overbevissing te maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Waar hebben jullie het over? Hele middag in het Zwin gezwommen, geen kwal te bekennen.

  BeantwoordenVerwijderen