vrijdag 16 juli 2010

Zwin neemt trouwring tot zich

Geroerd was ik door de volgende mail op mijn account zwingodin@live.nl

Vandaag toch een mindere dag Zwingodin.
Normaal zou ik een voorval niet zomaar melden, goden moet je niet voor onbenullige zaken lastig vallen.
Maar ter vervanging van het zeilen zwommen wij in onze wetsuits in de branding. Daarbij is mijn trouwring van mijn vinger geschoten en uiteraard niet meer terug te vinden.
Het Zwin geeft en het Zwin neemt, maar toch liever niet mijn trouwring.
Beschroomd ging ik naar huis, beducht voor de gram van mijn vrouw. Haar reactie viel 100% mee, maar nu wordt ik het "mannetje van Stavoren" genoemd.
Bij wie kan ik mijn frustratie beter kwijt dan bij de Zwingodin.........


Ik roep alle Zwinwandelaars op om bij het zoeken naar haaientanden uit te kijken naar de trouwring. De vinder mag hem inleveren bij de Zeemeeuw en iets drinken.

De echtgenoot zonder ring: 'Jannis en Leo (van de Zeemeeuw, Zwingodin) heb ik al ingelicht. Hun reactie was identiek: "ach, als je huwelijk daarvan afhankelijk is. Er zijn erger dingen".

Voor de wandelaar:
Het was een designring.(ontwerper in de Zadelstraat te Utrecht) Afgeplat van onder, rond van boven. Soort tunnelmodel. Inscriptie: 06-09-1979.

In de hoop op vondst!

8 opmerkingen:

 1. Beste trouwringeloze man ...

  Ik begrijp je frustratie, je treurnis, je wanhoop. Ooit verloor mijn man (ondertussen al heel lang mijn ex-kater... maar dat doet hier niets terzake) zijn trouwring toen hij aan 't studeren was op een hoop oude zuilen van de ruïnes van de Sint-Baafsabdij in Gent. Ook al een bijzondere locatie, moeten we toegeven.

  De ring was tussen de stenen doorgegegleden. Maar na uren vissen met een stok met een haakje aan, kon hij hem recupereren.

  Het gaf echter geen garantie voor ons huwelijk.

  Misschien is het gewoon wel een zegen, je ring verliezen in moeder zee, onder de bescherming van, welja, de Zwingodin?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Monica de Goede17 juli 2010 om 01:04

  Mmmmm, een trouwring is natuurlijk wel een belangrijk bezit... vlak de rituele waarde niet uit. Ik hoop dat u hem vindt!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hartelijke dank voor de gevoelige reacties. Als "mannetje van Stavoren" hecht ik aan het verlies maar niet al teveel huwelijkse voorwaarden en ben ringloos met mijn vrouw uit eten gegaan. Wij bemerkten geen veranderingen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Een oom van mij verloor ook zijn trouwring. Zijn huwelijk bleef gewoon goed, 30! jaar later liep hij in een tuin bij iemand en zag iets op de grond, rond en zwart: zijn eigen trouwring. Hij kon zich niet herinneren ooit eerder in die tuin te zijn geweest. Dus wie weet...
  Al draagt een aap een gouden ring het is en blijft..... Een typisch spreekwoord dat voor vrouwen geld, maar niet voor mannen. Met of zonder ring, blijven ze even knap.
  Zelf een poosje zonder gedaan en het beviel mij goed. Inmiddels een nieuwe met een nieuwe vrouw, bevalt ook goed, ook al bevalt ze niet. Twee spruiten van weleer was voldoende.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Dit is bijzonder... ken je het ringtitueel van Avalon? "There they give eachother a ring to set eachother free". Wellicht een idee het ritueel nog eens over te doen op Lanzarote, Famara beach (dat is zo'n beetje Avalon). Ik denk dat de she, sea, dit met betekenis gedaan heeft... Niet trouwen maar euhhh... vrijverbinden?
  Groet,
  Iwanjka

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Het schijnt dat trouwringen altijd gevonden worden, vroeg of laat. Kan laat zijn, misschien wel over honderd jaar, maar als ie van goud is, dan blijft hij bestaan. Rozen verwelken en lelies vergaan maar onze liefde blijft altijd...

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Noe snapik (Uilenspiegel, T) waorom ad iederjin zo nao benijen loop te kieken bie mien in de buurte! Mao volgens mie istie rienge allank gevonnen deu een grote vint. Die loop ier af en toe mee een stok waora an tende een oepeltje op zit in zijn jinne and, en een schep mee een gornaet netje d'r bovenop in zijn andere and.
  Overigens, goddelijke hoogheid, kriebeln die krabben bij joe ook zo an je tenen, of kriebelt het bij joe ergens anders?

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Mededeling: de trouwring is inmiddels gevonden op het strand nabij Jannis vd Zeemeeuw.

  BeantwoordenVerwijderen