vrijdag 9 juli 2010

Vandaag geplaatst: eerste ondergaande zon


Vaak heb ik de ondergaande zon gezien, en soms vond ik het een grandioos cliche om dat mooi te vinden. Maar op de eerste dag van mijn bestaan zorgde de schepper voor een schitterend cliche.

2 opmerkingen:

  1. Prachtig een eigen Godin in 't Zwin. Opgetrokken fossiel, uit de fossielen gevonden in haar omgeving, rustend bij vloed en onbenaderbaar op een paal, omgeven door het zilte water. Bij eb bereikbaar voor het volk: De Vlaming, desnoods de Belg, den 'Ollander und Der Deutscher. Wellicht dat zelfs de Zeeuw zijn scepsis overwint.
    Hoera voor onze eigen God m/v. Natuurlijke natuur in de natuurlijke omgeving natuurlijk. Maar ach, wat zie ik een I-pod in haar tengels? Gedaan met de rust, nooit meer keuvelen, alles wordt geregistreerd in beeld en verhaal.
    Vroeger, toen was 't Zwin nog leuk, je kon er anoniem mensen ontmoeten, je verhaal bleef zo lang hangen als een voetstap aan de waterlijn in het zand.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik vind het leuk dat ze een iphone heeft. De sfeer is een beetje Grieks, klassiek, en dan opeens zo'n telefoon... lekker eigentijds. Ik blijf je blog lezen! By the way, voor een kunstenaar schrijf je wel lekker toegankelijk... groeten van Anita.

    BeantwoordenVerwijderen