maandag 18 juli 2011

Bord geplaatst


Er was een dag waarop de gemeente zei tegen de Zwingodin: u dient het Zwin te verlaten, maar als u wilt, dan krijgt u een vergunning voor uw virtuele aanwezigheid. Voila, vanaf dit punt kijkt u uit op mijn oude plek, waar ik dus inderdaad virtueel aanwezig ben.
Krijg ik dan een officieel bordje, vroeg ik. Dat is leuk. Met een internetadres erop. Ik kreeg immers toestemming om virtueel aanwezig te zijn en over het Zwin te publiceren, wat in een vrij land als Nederland wel een leuke, ironische grap is. Ik waardeerde het statement wel. Maar een bordje... daar moest over worden vergaderd. immers, het was niet zeker of ik wel BLEEF publiceren, en stel dat ik er na een tijdje genoeg van zou krijgen... Zwingodin begreep dit Zeeuwse statement: dat zou ZONDE zijn. Van dat bordje.
Niet getreurd, Zwingodin is en blijft immer onafhankelijk, van alles en iedereen. Hierbij mijn eigen bordjes, precies op het uitkijkpunt vanwaar je vorig jaar op mijn schouders keek. Even doorlopen, staat er, volg het duinpad, en bij paviljoen De Zeemeeuw sta ik gereed om u te ontvangen.
Het andere bordje laat zien hoe ik er vorig jaar op deze plek bij stond. Eenzaam en verlaten, in goddelijke rust.

1 opmerking:

  1. Als bestuurslid van het "Genootschap ter bevordering van eb en vloed" ben ik uiteraard geinteresseerd in alles wat er rond onze zee gebeurt. Aan de goddelijke aanwezigheid van de Zwingodin ben ik inmiddels gewend. Zij levert een belangrijke bijdrage aan de bewustwording van deze bijzondere streek.
    Op het uitkijkpunt bij de grenspaal heeft zij nu een extra bordje geplaatst waarop verwezen wordt naar Paviljoen de Zeemeeuw. Het beroemde domein van Jannis "de onderkoning van het Zwin". Toevallig bevindt zich daar ook de tempel van het illustere genootschap. De Zwingodin is daar gereed om iedereen te ontvangen. Als rechtgeaarde Hollander vraag ik mij dan onmiddellijk af of ik dan ook iets krijg. De Zwingodin is familie van Hebe, dus zal in de Zeemeeuw ook de beroemde nectar te krijgen zijn.
    Levert mij dat dan ook de onsterfelijkheid waar ik al mijn hele leven naar zoek?

    BeantwoordenVerwijderen