zaterdag 11 augustus 2012

Herinrichting van het Zwin

Dit was een van de vragen aan de Zwingodin:

Wanneer wordt het Zwin nu verdiept en wat gaan we daar als toerist van merken, van die werkzaamheden? En kunnen we dan nog wel in het Zwin zwemmen? Wordt een dieper Zwin niet gevaarlijk voor zwemmers? Kunnen we met laag water dan nog wel naar Knokke wandelen?


Ik heb geprobeerd een antwoord te vinden, maar dat viel nog niet mee. De Vlaamse plannen staan aan Vlaamse zijde wel uitgelegd op een informatiebord in het Zwin, maar die informatie is heel globaal. en op internet staat diezelfde globale informatie. Het Zwin wordt vergroot, de dijk wordt verlegd en verhoogd. Maar verder? Wanneer, en hoe ziet het eruit en welke concrete gevolgen zal dat hebben voor recreaten en natuurliefhebbers?

Ik heb de vraag neergelegd bij de gemeente Sluis en bij de provincie Zeeland. Zwingodin wacht op een (concreet) antwoord!

1 opmerking:

  1. De" Vrienden van Waterdunen NEE !!! " stellen zich vergelijkbare vragen m.b.t. de Oud- en JongBreskensPolder, dus misschien moet u zich in uw goddelijke GROOTHEID bij ons aansluiten. U bent in ieder gval meer dan WELKOM.
    Meldt u via :waterdunennee@zeelandnet.nl .

    BeantwoordenVerwijderen