zaterdag 8 mei 2010

Ik wil aandacht

Het zal een afwijking zijn van verslaggevers. Van schrijvers. Van kunstenaars. Van iedereen die op een zeepkist staat te roepen en te schreeuwen, en dat probeert zo mooi en zo goed mogelijk te doen.
Afgezien van het feit dat ik nog niet eens op die zeepkist - lees paalhoofd - sta, ben ik niet minder behept met die afwijking. Wat ik doe moet zo veel mogelijk effect hebben. Met dank aan meneer Bouter: ik wil iedereen onder de huid zitten en daar dan ook gaarne de credits voor krijgen. Mijn naam zien! Was getekend: Zwingodin. Geschreven door: Zwingodin. concept: Zwingodin. Samenstelling en regie: Zwingodin.

Keihard: Zwingodin
Ik heb een twitteraccount gemaakt, ik blog iedere dag, ik film en fotografeer. Ik schrijf over mijn omgeving maar natuurlijk vooral over mezelf, en overal moet keihard klinken: Zwingodin.

Wat zou je nou verslaggever zijn in het Zwin? Het is weliswaar het mooiste plekje van Nederland, maar tegelijk ook een plek waar nog geen verslaggever eerder het in zijn kop haalde om verslag te doen. Wat zou je ook? Zeemeeuwen. Kitesurfers. Wind. En natuurlijk toeristen en locale wandelaars. Maar die zijn meestal weldenkend, natuurminnend, ze voeden hun kinderen redelijk aardig op en doen dat zelfs met hun honden. Niks over te zeggen.

Neem vandaag. Paar honden, paar Belgen, een kind dat niet een maar twee haaientanden vond. Wie wil dat weten?

Neem gisteren. Mopperende mensen die de Zeemeeuw verlieten en gewend zijn aan eten in strandtenten (ik denk Bloemendaal) dat smaakvol is, in plaats van Griekse salade die is aangemaakt met een soort whiskeysaus uit een potje.

Gebeurt er weinig of juist veel? Als godin ken ik mijn klassiekers. Domweg gelukkig in het Zwin. Laat het maar zien godin, dat het hier zonder breaking news waard is te verslaggeveren.

Ik wil volgers!
Voorlopig heb ik een twitteraccount en wil ik volgers. http:www.twitter.com/zwingodin.
Ik denk nog over een facebookaccount (maar ik wacht even op te voltooiing van mijn face), een LinkedIn (ik ben heel professioneel, heb jaren ervaring) en mogelijk ook nog Hyves.

Als ik dan voltooid ben, verschrikkelijk mooi ben, en goed kan schrijven over het ontbreken van prikkels, zou ik dan vele volgers hebben - of juist niet?

4 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Dag Zwingodin, ik heb al je blogs gelezen en ik ben nu wel heel erg benieuwd of je een echte verslaggever bent? Of schrijf je gewoon semmi-literaire stukjes? Ik deel ik elk geval je liefde voor het Zwin. En voor de kwaliteit ervan: dat er niets gebeurt waarover een echte journalist wil schrijven. Maar waarom wil je eigenlijk zo graag veel volgers en overal je naam onder zetten? Ik ben Carola, ik zing, en niemand kent me. Laat het weten als je te bezichtigen bent, want ik kom vaak in het Zwin! ps, bij strandtent de Zeemeeuw moet je geen salade eten, maar appelbollen.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Eduard van Puffelen8 mei 2010 om 22:49

  Er gebeurt niets in het Zwin? Je lijkt wel uit de randstad. Er bebeurt van alles hier. Goed opletten hoor...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zwingodin, ach, als je een keer niet bij iemand onder de huid zit, kan je altijd nog onder iemands nagels kruipen en daar het bloed vandaan halen. Negatieve aandacht is ook aandacht. Ook kan je iemand in de haren vliegen. Met de wind in het Zwin moet dat wel kunnen. Laat de wind je helpen bij het strelen van al die strand-Fikkies en -Hectoren, jouw aandacht voor hen op je blog zal je niet geliefd maken bij hun baasjes. Gelukkig hoeft dat ook niet, blijf ze vooral beobachten, bitte.

  BeantwoordenVerwijderen