maandag 19 november 2012

Reacties op stilte

Ik kreeg een hoop mailtjes over Stilte (twee blogs hieronder). Vreemd, geen reactie op FB, een paar op twitter, en een volle mailbak. Wanneer ik foto's van een leeg Zwin plaats krijg ik vrijwel geen mail, en meestal een hoop gezellige dialoogjes op FB. Wat betekent dit? Niet dat er geen lezers zijn, wel dat reageren op een 'longread' (woord pas geleerd van NRC die gelukkig dit verschijnsel weet te behouden voor de toekomst) kennelijk privacy-gevoeliger is dan reageren op beeld.
Op mijn vraag of ik de reacties kon publiceren klonk het 'liever niet'.
Maakt niet uit. De strekking was okay.
Rest mijn vraag. Waarom zijn gedachtes privacygevoeliger dan beelden?

2 opmerkingen:

  1. Hoi Zwingodin..
    Is dat zo dat gedachten meer privacy gevoeliger zijn? Moeilijk te beoordelen want gedachten worden niet altijd uitgesproken dus weet je het ook niet.. Als iets privacy is moet de eigenaar dat zelf aangeven dunkt me zonder bemoeienis van buitenaf. Ik wil toch dat het naar buiten komt anders hou ik het voor mezelf..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dank voor je antwoord, ik zou het zorgvuldiger moeten formuleren inderdaad. Ik bedoel met gedachten 'overpeinzingen die geschreven zijn', itt foto's zonder tekst. Die teksten met overpeinzingen mailen mensen liever naar me, dan dat ze ze op FB zetten zodat meerdere mensen dan alleen ik ze ook kunnen lezen. Ik heb dat soms ook wel, dat ik juist 1 persoon iets wil zeggen en het totaal onbelangrijk of onwenselijk vind dat anderen daar kennis van nemen...

    BeantwoordenVerwijderen