zaterdag 5 juni 2010

Slappe koffie en 'welkom-flikker-op'

Ik ben vaak een eindpunt voor wandelaars.

Dat zit zo. Mensen starten in Breskens (als ze echte wandelaars zijn), in Nieuwvliet of Groede (is ook nog heel stoer) of in Cadzand-Bad (een tippeltje voor conditielozen). Dan wandelen zij naar de Zwingeul, alwaar ze of stoppen of omkeren maar in elk geval even pauzeren.

Wat deze wandelaars gemeen hebben is dat ze horecabezoek achter de rug hebben. Oftewel: ze hebben allemaal 1 of meer strandtenten bezocht en daar iets gedronken. En vaak ook gegeten.

Aangezien een mens met een lichte bries in het Zwin heerlijk uit de wind zit/ligt, kan het voorkomen dat het hele strand verlaten is, maar in de Zwinduintjes de mensen liggend hun wandeling evalueren. De ene strandtent deugt, de andere niet.

Goed onderwerp. De Zwingodin luistert graag. Ik heb gouden oren!! Tijd voor een inventarisatie. Na wekenlang afluisteren trok ik de volgende conclusies.

Met stip op 1: De nieuwe strandtent in Groede: Beachhouse. Citaten: 'Prachtig gebouw', 'Hip en smaakvol ingericht' 'Muziek voor dertigers en veertigers' (of dat een voordeel of nadeel is moet u zelf maar uitmaken, mijn wandelaars vonden het een pre en die waren in de vijftig). En, heel opmerkelijk: geen patat! Wel veel lekkere tapas. Overigens waren sommige kinderen wel ontevreden over het gebrek aan patat, maar hun ouders des te blijer: eindelijk uit eten zonder die vette troep en die vette stank! Met name de wandelouders met dure rugzakjes vonden het een geweldige aanwinst voor de kust. 'Zelfde relaxte sfeer als in de vorige Beachhouse.' Geen wanklank gehoord over deze nieuwe/vernieuwde strandtent, al vond een puber dat de strandbedden wel wat zachter konden (hout). 'De calamares is overheerlijk.'

What about de Zeemeeuw? Sommige kinderen hier noemen de Zeemeeuw 'de kantine van het Zwin'. De hele dag door hoor ik de meningen over de Zeeumeeuw. 'Je zit er leuk', en die jaarlijkse schatjachten zijn reuze sympathiek, vinden de mensen. Klachten over de recente nieuwe Zeemeeuw-regel: na zes uur niet meer mogen zitten met een simpel patatje op het terras. 'Dat was nou net zo gezellig,'klaagt een drietal opgeschoten kinderen.Logisch... Voor zover ik kan zien is het bij de Zeemeeuw altijd stampvol met mooi weer.

Dan hebben we nog recensies over de 'welkom-flikker-op-strandtent', zoals iemand het verontwaardigd uitdrukt. Iets buiten Cadzand. Zodra je binnenkomt voel je je onwelkom. De boel hangt vol met bordjes 'verboden dit en verboden dat'. Niet links maar rechts het pad op, niet de duinen in, en niet zonder te betalen naar de wc. Het is er zelfbediening, de tent wordt gedreven door Belgen die niet als de meeste Belgen laten zien dat ze lekker kunnen koken, maar soms door de luidspreker mensen oproepen uit het duingebied. Verboden! Aldus de wandelaars, die ook al afknapten op Carricole in Cadzand, waar je je in een disco waant en wel moet vergeten dat je langs zo'n mooie kust wandelt.

Nog gehoord: goede verhalen over Puur, bij Groede, net nieuw. 'Gratis wifi' (drie keer gehoord, moet wel waar zijn), gezellige sfeer. Maar 'wel een beetje 'tuincentrumdesign'.' Of dat mooi is of niet weet ik niet, de wandelaars vonden dit duidelijk een minpunt.

Tot slot nog enkele mooie verslagen over het Halve Maentje in Breskens. Gezellig, mooi uitzicht, goed eten en 'vreselijk aardig personeel.'

Tot zover! De zwingodin legt haar oor (dit oor wordtbinnenkort voorzien van bladgoud!!)

5 opmerkingen:

 1. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Deze reactie is verwijderd door een blogbeheerder.

  BeantwoordenVerwijderen