woensdag 6 augustus 2014

Achtjarige jongen uit Kampen gezocht

Wie helpt zoeken naar de achtjarige Jelmer die op 30 mei 9 wordt en onlangs met moeder en zus in een Italiaanse trein zat?'Waarom verlies ik dingen die belangrijk zijn?'
De man stond aan mijn paalhoofd en riep de hulp in van de bloggende Zwingodin, aan wie hij een magisch nationaal mobiel bereik toeschreef. Beste meneer, zei ik, ik twitter, blog, facebook, dat allemaal wel, maar ik overtref met mijn goddelijke mobiel natuurlijk nooit de good old viezetillie.

De meneer is flink in de tachtig, een Zeeuw van geboorte. Hij emigreerde langlang geleden naar Australie, en reist nu genietend door Europa. Eventjes staat hij voor de Zwingodin, die hij niet zozeer waardeert als kunstwerk alswel als medium. Vrijdag stapt hij weer in de plane naar Australie.
Een tijdje geleden zat hij in de trein in Italie. Daar ontmoette hij een Nederlands jongetje, in gezelschap van moeder en oudere zus. Het jongetje heette Jelmer, was acht jaar oud, en woont in Kampen. Het jongetje is op 30 mei jarig. Dan wordt hij 9. De man beloofde het kind een kaart vanuit Sidney voor zijn verjaardag, en schreef het adres op een papiertje.
Dit papiertje, beste Zwingodin, zuchtte de man, is helaas weggewaaid. Of zoiets. Onvindbaar. En nu moet er dus iets gebeuren waaraan hij een gloeiende hekel heeft: zijn belofte breken.De man mixt zijn Nederlands met een sappig Engels accent: het is een enorme stupid pity.

En nu komt het: kan de Zwingodin iets betekenen? Hij wilde een advertentie in de krant van Kampen zetten. Maar landgenoten hadden hem overtuigd: een kind van 8 heeft een nog jonge moeder, en de jonge mensen van tegenwoordig lezen geen kleine advertenties in kranten meer. Alles is social media. Maar hoe toverde hij dit little story op zoiets als Facebook?

Mja. Ik heb een nogal Zeeuws bereik. En heel soms gaat er wel eens een bericht 'viraal', maar een oproep met een ansicht als inzet...Het is een beetje als de poezie van Bloem: het zijn de kleine dingen die van waarde zijn, maar of DAT nog past bij Facebook...
De man zei iets wat mij voor hem innam: Facebook or not, een belofte aan een kind moet je nooit breken.

Enfin, ik beloofde dat ik het ging proberen. En ja, een belofte aan een oude man moet je ook niet breken. Of hij nog meer informatie heeft?
Jazeker, hij gaf het kind een sleutelhanger. De Zwingodin heeft er nu ook eentje... Het is een grijs miniknuffeltje met Aus erop. Uit Australie.
Bij dit bericht de selfie van de man. Hij vliegt vrijdag naar Australie, en heeft zijn mailadres aan de Zwingodin gegeven.
Ja, op advies van mij. Immers, Zwingodin ontraadt kinderen om met Jan en alleman te mailen, maar voor deze man sta ik in.

Samengevat: wie helpt even retweeten, zoeken, doormailen richting Kampen op zoek naar de achtjarige Jelmer die op 30 mei 9 wordt en onlangs met moeder en zus in een Italiaanse trein zat?


2 opmerkingen:

  1. We hebben een oproep geplaatst op de nieuwswebsite www.kampenonline.com
    http://kampenonline.com/gezocht-jelmer-achtjarige-jongen-uit-kampen/
    Mail ons even het emailadres van de man in kwestie a.u.b.

    BeantwoordenVerwijderen